• Español
 • Polski
 • Français
 • English
 • Русский
 • Čeština
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Português
 • Svenska

Nieuwe producten: New street lighting

Alles over LED straatverlichting

Lichtdioden worden al lang erkend als de zuinigste en efficiëntste lichtbron. De krachtigste LED’s kunnen tot 50 00 uur werken zonder onderhoud. Het is dan ook geen verrassing dat ze momenteel de populairste keuze zijn voor straatverlichtingssystemen. Naast hun zeer lange levensduur hebben ze echter nog meer voordelen.

Straat- en stadsverlichting kiezen… is een proces waarbij met veel factoren rekening wordt gehouden. Onder andere de breedte van de lichtbundel is cruciaal – een smalle bundel wordt gebruikt voor spotverlichting, terwijl een brede bundel ideaal is voor bijvoorbeeld straten. Een zogenaamde asymmetrische lichtstraal wordt ook langs wegen geplaatst, waardoor niet-standaard ruimtes goed verlicht kunnen worden. Het gebruik van dergelijke lantaarns maakt het mogelijk om de veiligheid van weggebruikers te vergroten en tegelijkertijd te besparen op elektriciteitskosten. Het tegenovergestelde is een symmetrische lichtstroom, waarbij de verlichtingshoek 360 graden is. Dit betekent dat de ruimte rond de lichtbron – in dit geval  LED lantaarns – gelijkmatig verlicht wordt.

Straat- en stadsverlichting kiezen… is een proces waarbij met veel factoren rekening wordt gehouden. Onder andere de breedte van de lichtbundel is cruciaal – een smalle bundel wordt gebruikt voor spotverlichting, terwijl een brede bundel ideaal is voor bijvoorbeeld straten. Een zogenaamde asymmetrische lichtstraal wordt ook langs wegen geplaatst, waardoor niet-standaard ruimtes goed verlicht kunnen worden. Het gebruik van dergelijke lantaarns maakt het mogelijk om de veiligheid van weggebruikers te vergroten en tegelijkertijd te besparen op elektriciteitskosten. Het tegenovergestelde is een symmetrische lichtstroom, waarbij de verlichtingshoek 360 graden is. Dit betekent dat de ruimte rond de lichtbron – in dit geval LED lantaarns – gelijkmatig verlicht wordt.

Het is ook vermeldenswaard dat de verblinding onder controle kan worden gehouden. Slecht gekozen lantaarns of armaturen kunnen bijdragen aan verblinding voor automobilisten, fietsers of voetgangers, en in lampen met meerdere lichtpunten Andere voordelen van LED’s zijn:
– zeer goede weerstand tegen trillingen en schokken,
– probleemloze werking onder extreme weersomstandigheden,
– milieuvriendelijkheid, als gevolg van hun lange levensduur, maar ook de afwezigheid van kwik en vermindering van de CO2-uitstoot in de atmosfeer,
– de mogelijkheid om ze te combineren met andere moderne oplossingen: fotovoltaïsche panelen, bewegingssensoren of detectoren
die verantwoordelijk zijn voor het veranderen van de intensiteit van het licht.

Lichttemperatuur in stads- en straatverlichting

De kleur van het licht is ook niet onbelangrijk, die moet voor straatverlichting neutraal zijn. Koudgekleurde LED lantaarns worden waarschijnlijk niet gebruikt in openbare ruimtes – dergelijk licht kan te hard zijn. Ze worden vaker gebruikt in bijvoorbeeld industriële faciliteiten. Van oudsher waren het warme tinten die het vaakst werden aangetroffen in stadsverlichting, maar tegenwoordig kan geel licht bijvoorbeeld worden gebruikt in parken. In het geval van lichtdioden hebben we dus verschillende opties om uit te kiezen. Hiervan is de neutrale tint de beste optie, omdat deze de kleuren niet vervormt en een effect geeft dat dicht bij daglicht staat.

Stijlvolle stadsverlichting met een modern tintje

LED-armaturen voor straatverlichting kunnen in verschillende stijlen worden gemaakt. Het is niet nodig om klassieke 19e-eeuwse ontwerpen op te geven ten gunste van minimalistische stedelijke architectuur. Integendeel, de combinatie van klassiekers met ultramoderne technologie werkt heel goed – vooral in parken en plaatsen van van historische betekenis. Stijlvolle straatverlichting is de specialiteit van ons bedrijf. Bij Art Metal houden we ons bezig met het ontwerp en de productie van stadslantaarns geïnspireerd op oude stijlen. In onze productcatalogus hebben we tientallen voorstellen die verschillen in de vorm van het armatuur, de hoogte van de mast, het aantal armen en andere decoratieve elementen.

Ontdek onze voorstellen!


  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Ontvang van ons de laatste informatie over onze producten, diensten en evenementen.

  Door u te abonneren op de nieuwsbrief accepteert u de voorwaarden van het Privacybeleid.

  Accent bv

  Adres: IJsvogel 75,
  9101 XR Dokkum

  Telefoon: +31 519 222914

  E-mail: accent@art-metal.nl

  Openingstijden: tot maandag t/m vrijdag 08:00-16:00

  (c) Art Metal sp. j. 2021r.

  Door de website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de voorwaarden voor de verwerking van persoonsgegevens zoals opgenomen in het Websitereglement.

  De website maakt gebruik van cookies, verwerkt de ingevulde informatie in overeenstemming met het privacybeleid zoals beschreven in het websitereglement.

  Voorwaarden van service